Kubík měl třeba 30 epileptických záchvatů za den, říká máma Radana, která pomáhá dalším dětem s vývojovým postižením

Maminka, záchranářka, masérka, nyní vedoucí neurorehabilitačního centra – to je Radana Tichá, která svým příběhem pomáhá mnoha dalším rodičům a lidem pečujícím o děti s vývojovým postižením. Její syn Kubík prošel všemi možnými zdravotními obtížemi a ona neztrácí naději ani touhu pomáhat.

Radanin syn Kubík (9) přišel na svět díky umělému oplodnění. „Chtěli jsme dvojčátka. Proto jsme při IVF požádali rovnou o zavedení dvou embryí, ale uchytilo se pouze jedno, a to už byl náš Kubíček,“ vypráví aktivní maminka. Narodil se dva týdny před termínem, vážil jen 2300 gramů, ale žádné komplikace při porodu nenastaly. Stejně tak 9 měsíců těhotenství probíhalo bezproblémově. „Bylo to nádherné těhotenství a já jsem cítila jenom takové malé šimrání. Nyní už vím, že Kubíček je hypotonický, což znamená, že pro něj je každý pohyb velice problematický, proto asi už jako miminko v bříšku nebyl tak aktivní,“ říká Radana.

Celý článek naleznete zde:

https://www.maminka.cz/clanek/kubik-mel-treba-30-epileptickych-zachvatu-za-den-rika-mama-radana-ktera-pomaha-dalsim-detem-svyvojovym-postizenim